Flamenkita

  • Datum: 20-11-2016
  • Tijd: 13:30
  • Locatie: Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam
  • Purchase Tickets
Een prachtig flamencosprookje over een betoverde gitaar voor kinderen vanaf vijf en de hele familie, Een mengeling van virtuoze gitaarmuziek, poëzie, betoverende flamencozang & -dans, vurig voetenwerk en lichtvoetige komedie.  Flamenco in kindermaten!
Antonio is dol op sterke verhalen en zijn vrouw Carmen ‘helpt’ hem bij het vertellen ervan. Gezeten in de patio van dit excentrieke en gastvrije koppel brengt een illuster en spontaan gezelschap hun ongelooflijke en wonderlijke vertelsel tot leven.
Lesbrief.html
Cypressa, de mooie dochter van een koopman uit Cadiz, wil niet trouwen met de rijke vriend van haar vader. Zij loopt weg van huis en dwaalt door het bos en ontmoet daar de liefde van haar leven, de houthakkerszoon Amato. Bruja, de jaloerse bosheks heeft echter een duivels plan bedacht om Cypressa te betoveren als boom om haar plaats in te kunnen nemen. Zij weet met haar sluwe toverkunst Amato te doen geloven dat zij Cypressa is. Maar op een dag gaat een houthakker op zoek naar een geschikte boom voor de gitaarbouwer van het dorp.