Maghreb Icons

  • Datum: 09-03-2017
  • Tijd: 20:30
  • Locatie: Podium Mozaiek Amsterdam
  • Purchase Tickets

Na het succes in 2016 komen de iconen uit de Magheb weer tot leven. Dahmane El Harrachi, Chekara en Salim Hilali zijn muzikale iconen uit de 20ste eeuw. Zij lieten zich inspireren door de Andalusische muziek. Hun volkse nummers wisten via de radio en TV bij de mensen binnen te komen. Zij waren stijliconen, vernieuwers en virtuozen, die de Maghrebijnse muziek een boost gaven met legendarische optredens. Van grote concerten in de openbare ruimten tot aan rokerige salons in Algiers, Casablanca en Parijs. Het Amsterdams Andalusisch Orkest gaat terug naar 1986 waar talentvolle muzikanten samenkomen om de muziek van deze iconen te spelen in het café van ‘Next door’.

Special guest: voor dit bijzondere concert nodigt het Amsterdams Andalusisch Orkest het grootste talent uit de Maghreb uit. Haar naam is Abir El Abid en is vocaal wonder te noemen. Zij beheerst het rijke arabo andalus repertoire, de volkse chaabi stijlen en een genie in de cross over met de hedendaagse flamenco.

Moriscos Underground maakt deel uit van een serie concerten over mystieke en hedendaagse Moors-Andalusische repertoires.