Tiempos Nuevos met Ayatollah Chekara

  • Datum: 18-02-2017
  • Tijd: 19:00
  • Locatie: Theater de Meervaart, Amsterdam
  • Purchase Tickets

Dit muzikale programma richt zich op de overgang van het Arabo Andalus-genre naar de flamenco. De verbinding wordt gelegd door de strijker Ayatallah Emrane Chekara. Hij maakt deel uit van de familie Chekara. Zijn grootvader Abdesadaq Chekara wist Arabo Andalus muziek te vernieuwen door volksmuziek te koppelen aan de Arabo Andalus toonladders. Ook wist hij crossovers met flamenco te maken. Twee decennia na zijn dood nodigt het Amsterdams Andalusisch Orkest zijn kleinzoon uit voor een hedendaagse fusion sound tussen de flamenco en Arabo Andalus muziek.

Het flamenco ensemble Tiempos Nuevos staat onder leiding van de Nederlandse virtuoos Edsart Udo De Haes. Samen zal hij een compleet programma met Chekara verzorgen. De avond is een dinervoorstelling en bestaat uit drie muzikale delen: flamenco onder leiding van Edsart Udo De Haes, flamenco met Chekara en het Amsterdams Andalusisch Orkest met Chekara.

Flamenco dans
De koppeling met de flamenco wordt verzorgd Edsart Udo De Haes. Voor dit programma worden ook twee dansers uit Casablanca en Tunis uitgenodigd. Wajdi Gagui en Ahlam El Morsli zullen een choreografie ontwikkelen die de overgang van het klassiek Arabo Andalus repertoire naar de moderne volkse ritmes uitbeelden.