Over mij

Edsart is een opvallende flamencogitarist werkzaam in Nederland, Spanje en daarbuiten. Zijn composities hebben een eigen taal met een rijk idioom. Muziek waarin hij de elementen van zijn klassieke conservatoriumopleiding gebruikt die in het brede flamenco universum passen.

Nieuwe flamenco

Zijn gitaarspel wordt in Spanje geprezen om de prachtig klinkende sferen die als de kou van het noorden tot diep in je botten door dringen. De Nederlander wordt daar omschreven als de geboorte van een nieuwe flamenco die een vloed aan tongen zal los maken, een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen.

Curriculum vitae

Naast componeren voor voorstellingen en artiesten, solo concerten, optredens met flamencodansers en -zangers en samenwerkingen met artiesten uit verschillende genres en landen maakte Edsart deel uit van de volgende projecten:

Oktober 2016: Mil Familias
Met: Edsart Udo de Haes
Release van de tweede solo CD gecomponeerd door Edsart Udo de Haes. Gepresenteerd in het concertgebouw Amsterdam, op radio en televisie.

April – Juni 2016: El Quinqué
Met: Sara Corea, Fuensanta Blanco, Rosi Orillo, Mathilde Anton, Melisa Soledad, Lorena Zamudio, Paz de Manuel en Sarini Nieto
Dagelijkse concerten in tablao El Quinqué in Ronda, Spanje met flamencoartiesten uit Andalusië.

2015 – heden: Tiempos Nuevos
Met: María Marín (flamencozang/klassiek gitaar) en Jamie Peet (jazz/improvisatie drums).
Concerten waarin werken geïnspireerd op flamenco (van o.a. de Falla, Rodrigo) teruggebracht worden naar het flamenco-idioom. Met gastartiesten uit steeds een andere muziekstijl (o.a. Ben van Gelder, Oene van Geel en Cristina Hall). Release EP Tiempos Nuevos Flamenco Biënnale 2017.

september – oktober 2015: El Quinqué
Met: Carmen Ramos, Carolina Pastor, Rosi Orillo, Mathilde Anton, Paz de Manuel
Dagelijkse concerten in tablao El Quinqué in Ronda, Spanje met flamencoartiesten uit Andalusië.

maart – april 2015: El Quinqué
Met: la Chabuka, Alvaro Ramirez, Rosi Orillo, Carlos Cruz, Cristina Hall, Mathilde Anton, Adi ‘la Piconera’
Dagelijkse concerten in tablao El Quinqué in Ronda, Spanje met flamencoartiesten uit Andalusië.

2014 – heden: BvR Flamenco Bigband
Met: Bernard van Rossum
Optredens in Nederland (o.a. North Sea Jazz Festival) en Spanje met een bigband die dynamische arrangementen speelt van flamenco en jazz. Eerste prijs Meerjazz Bigband competition 2014. Release CD luz de luna januari 2017, Bimhuis Amsterdam

2014 – heden: Andalus voices
Een reeks verschillende programmas over de rijke variatie in Andalusische repertoires en stemmen. Samenwerkingen op podia in Nederland en Marokko.

sept – okt 2014: El Quinqué
Met: María Marín, Cristina Hall, Mariana Martinez, la Chabuka
Dagelijkse concerten in tablao El Quinqué in Ronda, Spanje met lokale flamencoartiesten.

2014: Alter
Met: Nynke Laverman.
Een theatertour in Nederland, Engeland (o.a. live op BBC radio) en Duitsland, een fusie van flamenco en Friese muziek. Geproduceerd door Javier Limón.

2013 – 2014: Carmen
Met: Frank Groothof
Een familieopera met klassieke en flamenco muziek, gebaseerd op Bizet’s opera Carmen. Een theatertour door de grote theaters in Nederland.

2011 – 2014: Flamenkita
Met: Samba Salad
Een flamenco muziektheatervoorstelling voor kinderen over een betoverde gitaar. Theatertours.

2013: Aurora
Met: Edsart Udo de Haes
Release van de eerste solo CD gecomponeerd door Edsart Udo de Haes. Gepresenteerd tijdens de ‘Flamenco Biënnale Nederland’, in verschillende theaters en op de radio.

2008 – 2010: Primavera
Met: Mascha Meijman
Concert- en theatertours in Nederland (o.a. Concertgebouw Amsterdam). Flamenco dansvoorstelling met Nederlandse en Spaanse artiesten.

Workshopbegeleiding: Farruquito, Andres Marin, Joaquin Grilo, Rocio Molina, Isabel Bayon, Manuel Liñan, Patricia Guerrero, Olga Pericet, Manuela Rios, David Perez, David Paniagua, Felipe Mato, Marco Flores, Enrique ‘el Extremeño’, Javier Rivera.

Opleiding

Nivel alto: (Fundacion Flamenco Christina Heeren, 2007)
Master of Music: klassiek gitaar en flamencogitaar (Conservatorium van Amsterdam, 2007)
Lessen van: Jeronimo Maya, Miguel Angel Cortes
Nivel medio: (Fundacion Flamenco Christina Heeren, 2005)
Bachelor of Music: klassiek gitaar (Conservatorium van Amsterdam, 2004)